Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Brina Zadravec | 11.07.2013

Obvezno zdravstveno zavarovanje, dopolnilno zdravstveno zavarovanje, nadstandardno zdravstveno zavarovanje,… V današnjem članku se bomo posvetili dopolnilnemu zdravstvenemu zavarovanju, torej zakaj ga plačujemo, kaj nam prinaša, kdaj skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje,…


vir:dopolnilnozavarovanje.info

Oseba, ki je obvezno zdravstveno zavarovana, se ji priporoča, da še sklene dopolnilno zdravstveno zavarovanje, saj se s tem zavaruje pred kritjem stroškov doplačil pri opravljenih zdravstvenih storitvah, morala poravnati sama.

Kdo pa potrebuje dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dejansko noben ne more nikogar prisiliti v to, da sklene dopolnilno zdravstveno zavarovanje, je pa resnično priporočljivo za vsakega, ki je tudi osnovno zavarovan. Nekatere skupine ljudi so od plačevanja dopolnilnega zavarovanja izključene oziroma oproščene, to so:

Kaj pa dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije? V tem primeru govorimo o široki paleti storitev in dejansko dobrin, ki jih lahko koristimo, kot plačniki dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in nam jih ni potrebno doplačati, ker niso v celoti krite iz naslova obveznega zavarovanja. To so oprostitve doplačil pri:

Kdaj pa je najbolje, da sklenemo obvezno zdravstveno zavarovanje? To je gotovo v večih trenutkih v življenju, najpogostejši so:

Potrebujete pravno svetovanje? Obrnite se na nas potom elektronske pošte, na naslovu info@pravninasvet.com, kjer vam sestavimo tudi pogodbe za vsako življenjsko situacijo, prav tako pa tudi druge dopie, pritožbe, ugovore in še več. Prav tako ste vabljeni, da nas obiščete na naši spletni strani www.pravninasvet.com, pobrskate po naši pravni knjižnici in preberete druge zanimive članke.

  • 877
  • doplačilo, dopolnilno zavarovanje, obvezno zavarovanje, zdravstvene storitve
Prikaži vse >
sestava in pregled pogodb

Odškodnine

Ste se poškodovali? Pripravite dokumentacijo in zahtevajte odškodnino!

Kontaktirajte nas!

Prikaži vse >
pravnica Brina Zadravec
Brina Zadravec
je avtorica bloga in pravna svetovalka. Sama zase pravi, da rada potuje, saj se tako nauči in vidi vedno nekaj novega.
Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×