Enkratna denarna pomoč za dijake

Brina Zadravec | 12.11.2013

Glede na to, da je vedno več družin v Sloveniji finančno ogroženih, se to tudi manifestira na otrocih te družine, kar pa je za mladostnike (dijake) še posebej težko v navzočnosti vrstnikov. »Biti« dijak, še sploh, če nisi iz centra mesta, je dokaj drag podvig, že samo če govorimo o avtobusnih vozovnicah in vseh ostalih stroških, ki hodijo s šolanjem z roko v roki.


vir: delo.si

Prav zato pa je Dijaška organizacija Slovenije (DOS) objavila razpis za dodelitev enkratne finančne pomoči iz socialno šibkejših družin. Sredstva bo na podlagi vlog dodeljeval Dijaški sklad, ki je sredstva zbral s pomočjo donatorjev, poslancev, DOS-a in Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture.

Dijaki in dijakinje, ki bodo na podlagi posredovane vloge, skladno z razpisom izbrane, jim bodo nakazana sredstva v višini 200 EUR. Dijaki morajo popolne vloge za prejem enkratne finančne pomoči oddati najkasneje do 22.11.2013 osebno ali pa s priporočeno pošto, kjer je merodajno, da je vloga oddana pravočasno, torej če je 22.11.2013 veljaven poštni žig na ovojnici.

Pogoji za pridobitev enkratne pomoči so:

Kot navedeno, se bo ta denarna pomoč dodeljevala dijakom iz socialno šibkejših družin, zato je tudi potrebno med priloge dodati ustrezna dokazila. V skladu z navodili razpisa so potrebne priloge:

Želimo vsem dijakom, ki boste oddali vloge za pomoč, da jo tudi prejmete in si lahko vsaj malo napolnite dijaški žep.

Vse dodatne informacije, kot tudi obrazec za oddajo vloge, razpis in objavljen točkovnik si lahko ogledate na spletni strani www.dijaski.org ali na TEJ povezavi.

  • 1071
  • dijaki, enkratna denarna pomoč, dijaški sklad
Prikaži vse >
sestava in pregled pogodb

Pravna pomoč

Želite pravno pomoč hitro, enostavno in kar iz domačega naslonjača?

Pokličite naše svetovalce!

Prikaži vse >
pravnica Brina Zadravec
Brina Zadravec
je avtorica bloga in pravna svetovalka. Sama zase pravi, da rada potuje, saj se tako nauči in vidi vedno nekaj novega.
Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×