Kaj pomeni poskusno delo?

Brina Zadravec | 14.06.2013

Toliko govora o pogodbah in zaposlitvah za določen čas, za ne določen čas … kaj pa poskusno delo? Večkrat lahko na kakšnem razpisu za delovno mesto zasledimo, da je določeno trajanje poskusne dobe zaposlenega, ampak kako je to urejeno? Je to sploh urejeno v slovenski zakonodaji?


vir: totaljobs.com

Poskusno delo lahko delodajalec in delojemalec uredita v pogodbi o zaposlitvi, ki jo skleneta. V večini primerov, seveda ne vseh, se za poskusno dobo dogovorita, ko sklepata pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas, saj v primerih sklenitve pogodbe za določen čas, je le-ta lahko že sama po sebi tako omejena, da to ne bi bilo potrebno.

Glede na to, da smo povedali, da se poskusno delo uredi v pogodbi o zaposlitvi, je pa tudi potrebno povedati, da ni obvezno. Enako pa je tudi tako, da ni mogoče poskusnega dela določiti naknadno, torej ko je pogodba o zaposlitvi že podpisana iz strani obeh pogodbenih strank. Je pa namen tega to, da delavec lahko spozna delo, delovno mesto, delovno okolje in sploh vidi, če je to za njega ali ne. Po drugi strani pa ima tudi delodajalec možnost spoznati delavca, njegove sposobnosti in znanje za opravljanje tega delovnega mesta. Delavca med njegovim poskusim delom spremlja nadrejena oseba (poslovodna oseba ali od nje pooblaščena komisija), ki potem tudi poda oceno, če je poskusno delo uspešno opravljeno ali ne. Ti kriteriji po katerih se bo ocenjevalo poskusno delo se lahko navedejo v pogodbi o zaposlitvi ali pa so urejeni v internem aktu podjetja.


vir: c-and-a.com

Zakon o delovnih razmerjih ureja poskusno delo v 125. Členu:

»(1) V pogodbi o zaposlitvi se delavec in delodajalec lahko dogovorita o poskusnem delu.

(2) Poskusno delo traja največ šest mesecev. Poskusno delo se lahko podaljša v primeru začasne odsotnosti z dela.

(3) V času trajanja poskusnega dela lahko delavec redno odpove pogodbo o zaposlitvi.

(4) Če delodajalec v času trajanja ali ob poteku poskusnega dela ugotovi, da delavec poskusnega dela ni uspešno opravil, lahko delavcu redno odpove pogodbo o zaposlitvi.

(5) Delavec in delodajalec se lahko dogovorita o ustreznem denarnem povračilu namesto dela ali celotnega odpovednega roka v skladu s 96. členom tega zakona.

(6) V času trajanja poskusnega dela lahko delodajalec delavcu odpove pogodbo o zaposlitvi tudi, če so podani razlogi za izredno odpoved ali zaradi postopka za prenehanje delodajalca ali prisilne poravnave.

(7) Delavec je v primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela upravičen do odpravnine, določene za primer redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov.«

Kot izhaja iz samega zakona je trajanje poskusnega dela omejeno na največ 6 mesecev, v sami praksi pa se to giba nekje okoli 3 mesece. Prav tako lahko tako delavec, kot tudi delodajalec, že med časom trajanja poskusnega dela prekineta delovno razmerje, ampak kot v zakonu navedeno, vsak pod določenimi pogoji, ki jih zakon navaja.

Pravno svetovanje, tipske pogodbe, pogodbe po meri …. vse to in še več na našem PRENOVLJENEM PORTALU www.pravninasvet.com, ali pa na elektronski pošti info@pravninasvet.com.

  • 4649
  • poskusno delo, pogodba o delovnem razmerju, odpoved pogodbe o delovnem razmerju, zakon o delovnih razmerjih
Prikaži vse >
sestava in pregled pogodb

Prometni prekrški

Menite, da ste prejeli kazen za prekršek, ki ga niste storili? Vse v zvezi s prometnimi prekrški.

Pokličite naše svetovalce!

Prikaži vse >
pravnica Brina Zadravec
Brina Zadravec
je avtorica bloga in pravna svetovalka. Sama zase pravi, da rada potuje, saj se tako nauči in vidi vedno nekaj novega.
Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×