Kako pomaga država družinam?

Brina Zadravec | 13.09.2013

Prav v teh dneh je pomembna pogovorna tema podražitev vinjete za motorna vozila. Na to temo je na našem portalu že bil objavljen članek. Kot je javno znano se je dvignila cena vinjete v Sloveniji, zato, da se pomaga DARSU iz krize. Mi pomagamo DARSU, kdo pa pomaga nam?


vir: annawrites.com

Prav družinam z otroki ni dandanes najlažje, saj se pojavlja mnogo stroškov, kateri so povezani z izobraževanjem otrok v šoli, prav tako pa tudi za izven šolske dejavnosti. Kakšne mehanizme pa ima država, da pomaga takšnim družinam, tako kot mi pomagamo DARSU?

V naših objavah smo že pogosto govorili o socialnih transferjih, ampak danes jih bomo ponovno navedli in izluščili. Seveda je v prvi fazi na razpolago denarna socialna pomoč, ki je je namenjena zadovoljevanju minimalnih življenjskih potreb v višini, ki omogoča preživetje. V povezavi z denarno socialno pomočjo preberite tudi: denarna socialna pomoč, prav tako pa je možno pridobiti tudi izredno denarno socialno pomoč, več o tem na: izredna denarna socialna pomoč.

Drugače pa je za družine z otroci tudi poskrbljeno v primeru subvencioniranja vrtca, za katerega lahko oddajo vlogo starši brezplačno. V povezavi z subvencioniranjem vrtca preberite tudi: subvencioniranje vrtca.

Za družine, ki imajo otroke, ki se šolajo pa je se država ponuja še druge subvencije, kot so na primer:

Po drugi strani pa so seveda še druge organizacije, pomagajo družinam s šoloobveznimi otroki in pri kritju stroškov za šolske potrebščine, obšolske dejavnosti šole v naravi in drugo, te so:

Seveda pa je potrebno omeniti, da je za dijake in študente možno tudi oddati vlogo za štipendiranje, seveda pa so na razpolago tudi druge možnosti, s katerimi se lahko pomagam družinam, kot na primer:

  • 774
  • otroci, družina, subvencija, pomoč države
Prikaži vse >
sestava in pregled pogodb

Prometni prekrški

Menite, da ste prejeli kazen za prekršek, ki ga niste storili? Vse v zvezi s prometnimi prekrški.

Pokličite naše svetovalce!

Prikaži vse >
pravnica Brina Zadravec
Brina Zadravec
je avtorica bloga in pravna svetovalka. Sama zase pravi, da rada potuje, saj se tako nauči in vidi vedno nekaj novega.
Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×