Plačilni dan

Eva Langeršek | 04.07.2013

5., 10. ali 18. v mesecu so najpogostejši dnevi, na katere delodajalec izplača delavcu mesečni zaslužek – plačo.

Plačilni dan je včasih kar težko pričakovan dan v mesecu, saj se nanj vežejo številna opravila oziroma obveznosti posameznika – od plačila položnic do polnega tanka goriva.

Kot omenjeno so plačilni dnevi, ko delodajalec izplača zaslužek delavcu, različni. Nekaterim je plača »nakazana« že 5. v mesecu, spet drugi morajo čakati do 10. ali 18. Sledni datum je tudi skrajni rok, do katerega mora delodajalec izplačati zaslužek za plačilno obdobje – tj. največ en mesec.

Plačilni dan – dela prost dan

Večkrat posamezniki pričakujejo plačo točno na datum – na primer 18. v mesecu. Njihov interes je povsem upravičen, vendar je dobro, da poznajo zakonsko določbo, ki nalaga: »Če je plačilni dan dela prosti dan, se plača izplača najkasneje prvi naslednji delovni dan

Sprememba plačilnega dne

V primeru, da bi se delodajalec odločil, da spremeni dan, ki je določen kot plačilni, je dolžan o tem predhodno pisno obvestiti delavce o plačilnem dnevu in vsakokratni spremembi plačilnega dne na pri delodajalcu običajen način (npr. na določenem oglasnem mestu v poslovnih prostorih delodajalca ali z uporabo informacijske tehnologije).


Vir: das-beste.info

Kraj in način izplačila

Dejstvo je, da mora biti plača delavcu na razpolago na določen plačilni dan. Prav tako je delodajalec dolžan delavcu do konca plačilnega dne izdati pisni obračun (»plačilno listo«), iz katerega so razvidni podatki o plači, nadomestilu plače, povračila stroškov v zvezi z delom in drugi prejemki, do katerih je delavec upravičen na podlagi zakona, kolektivne pogodbe, splošnega akta delodajalca ali pogodbe o zaposlitvi, obračun in plačilo davkov in prispevkov ter plačilni dan.

Praviloma se izplačilo opravi preko bančnega računa delavca. S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko določi drugačen način izplačevanja povračil stroškov v zvezi z delom in drugih prejemkov delavca.

Neizplačilo plače

Plačilna nedisciplina je na žalost prepogosta. Iz tega razloga je zakonodajalec omogočil, da lahko delavec v primeru, ko delodajalec delavcu ne izplača plače ali drugih prejemkov, vloži predlog za izvršbo in zahteva izvršbo pri pristojnem sodišču, saj zakon opredeljuje pisni obračun plače za verodostojno listino.

Ali vaš delodajalec zamuja z izplačilom plače? Prejemate neredna nakazila plač? Ukrepajte pravočasno. Stopite v stik s pravnimi strokovnjaki spletnega portala PravniNasvet.com preko elektronske pošte. Pošljite vprašanje, dokumentacijo in svoje kontaktne podatke na elektronski naslov info@PravniNasvet.com.

  • 1885
  • plačilni dan, plača, zamuda plačila, verodostojna listina, izvršba, delavec, delodajalec, delovno razmerje
Prikaži vse >
sestava in pregled pogodb

Pravna pomoč

Želite pravno pomoč hitro, enostavno in kar iz domačega naslonjača?

Pokličite naše svetovalce!

Prikaži vse >
pravnica Eva Langeršek
Eva Langeršek
pravna svetovalka
Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×