Povišanje stroškov za prevoz na delo iz z dela

Eva Langeršek | 14.02.2014

Delodajalec mora delavcu povrniti zakonsko določene stroške povezane z delom – med njimi so tudi stroški za prevoz na delo in z dela.


Vir: personneltoday.com

5., 10., 15., ali katerikoli drug dan v mesecu oziroma vse do 18. v mesecu ima delodajalec čas,da svojim delavcem izplača plačo za pretekli mesec. Vsi prejemki delavca se izplačujejo preko bančnega računa delavca.

V kolikor se delavcu plača poviša, je to zagotovo razlog za zadovoljstvo in dodatno motivacijo delavca pri delu. Povišica je lahko posledica na primer nadpovprečne delovne uspešnosti delavca. Povišanje prejemka iz delovnega pa je lahko tudi posledica preselitve delavca v oddaljen kraj.

Morda je nekdo, ki ga poznate ali ste vi v situaciji, da ste do nedavnega živeli blizu kraja opravljanja dela. Delodajalec ni bil zavezan plačevati potnih stroškov. Pred kratkim ste se preselili v kraj, ki je 30 km oddaljen od vašega delovnega mesta. Zagotovo bi bilo zelo dobrodošlo, če bi vam delodajalec sedaj plačeval stroške za prevoz na delo iz z dela.

Ali je delodajalec dolžan povišati delavčeve stroške za prevoz v zvezi z delom, če je razlog izključno na strani delavca?Ali mora delodajalec to urediti samodejno, ko delavec sporoči nov naslov?

Zakon o delovnih razmerjih (v nadaljevanju: ZDR-1) v tretjem odstavku 130. člena določa:

»Če se zaradi razlogov na strani delavca strošek za prevoz na delo in z dela naknadno poveča, ima delavec pravico do povračila tako povečanega stroška za prevoz na delo in z dela, če

- je tako določeno v kolektivni pogodbi na ravni dejavnosti oziroma

- če se tako sporazume z delodajalcem.«

Navedeno določbo lahko razumemo tudi, da v kolikor je razlog za povišanje stroška za prevoz v zvezi z delom na strani delodajalca, na primer delodajalec preseli proizvodnjo v drug kraj, je delavec upravičen do povišanja stroškov.

Soglasja niste dosegli. V katero kolektivno pogodbo pogledati, če se rešitev nahaja tam?

Vsaka pogodba o zaposlitvi mora v skladu z 31. členom ZDR-1, poleg preostalih obveznih sestavin, tudi navedbo kolektivnih pogodb, ki zavezujejo delodajalca oziroma splošnih aktov delodajalca, ki določajo pogoje dela delavca.

Potrebujete pomoč pri razumevanju določb kolektivne pogodbe, ki zavezuje vašega delodajalca? Potrebujete pravni nasvet TAKOJ? S klicem na 090 71 17 lahko pravni nasvet dobite TAKOJ, kjerkoli že ste.

Prednosti klica - Povprečen klic traja 3 minute. 95% klicev je rešljivih neposredno po telefonu. 100% anonimno.

  • 1505
  • potni stroški, selitev, delovno razmerje
Prikaži vse >
sestava in pregled pogodb

Pravna pomoč

Želite pravno pomoč hitro, enostavno in kar iz domačega naslonjača?

Pokličite naše svetovalce!

Prikaži vse >
pravnica Eva Langeršek
Eva Langeršek
pravna svetovalka
Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×