Predstavljen predlog Zakon o začasnem in občasnem delu dijakov in študentov

Brina Zadravec | 03.02.2014

V mesecu decembru 2013 smo že en članek namenili spremembam na področju študentskega in dijaškega dela oziroma bolje rečeno, delo na napotnico. Danes pa je s strani ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter s strani predsednika Študentske organizacije Slovenije, bil predstavljen predlog Zakona o začasnem in občasnem delu dijakov in študentov. To, da dijaki in študentje delajo je za njih velik plus, saj so lahko v celoti ali pa vsaj delo finančno neodvisni od svojih staršev.


vir: student.si

Prav tako pa nam je več kot znano, da nekateri delodajalci to s pridom izkoriščajo in zaradi nižjih stroškov raje zaposlijo študenta, ki dela polni delovnik, kot pa nekoga redno zaposlijo. Ko pa študent ali nima več statusa ali pa je diplomiral, se podjetje od njega poslovi in vzame novega študenta. Ampak to pač je tako, zato je potrebno iz tega narediti najboljše, tako tudi predlog zakonu nudi vsem udeležencem večjo pravno varnost in uvaja tudi nekatere novosti, ki pa so sedaj že jasne tudi v številkah, kot na primer:

Kaj pa pomenijo omejitve pri delodajalcih? V skladu z informacijami na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, se bodo omejitve pojavile pri delodajalcih in sicer na tak način, da ne bo študentsko delo še naprej nelojalna konkurenca iskalcem zaposlitve. Torej se bodo v skladu s predlaganim zakonom omejitve izvajale v povezavi s povprečnim številom zaposlenih delavcev v preteklem letu. To pa za delodajalce pomeni, da bodo omejitve za tiste delodajalce, ki zaposlujejo več delavcev te omejitve nižje, pri tistih, ki pa zaposlujejo manj delavcev pa bodo le-te višje. Tako, da če bo nekdo zaposloval več oseb, bo lahko zaposloval manj študentov in obratno, saj se na podlagi tega predvideva, da je v večjih podjetjih lažje prestrukturirati kadrovski manko.

Prav tako pa 2. odstavek 4. člena predvideva dovoljen letni  obseg števila ur.

»(2) Dejanski dovoljeni letni obseg števila ur začasnega in občasnega dela pri delodajalcu se določi na podlagi števila povprečno zaposlenih delavcev, števila ur, ki bi jih ti delavci s polnim delovnim časom opravili pri delodajalcu na letni ravni, in omejitve iz prejšnjega odstavka.«

  • 806
  • delodajalec, študent, delavec, delo na napotnico, prispevki za študentsko delo
Prikaži vse >
sestava in pregled pogodb

Sestava in pregled dokumentov

Potrebujete pogodbo, pritožbo ali kakšno drugo pravno listino? Vse vrste dokumentov sestavimo mi.

Kontaktirajte nas!

Prikaži vse >
pravnica Brina Zadravec
Brina Zadravec
je avtorica bloga in pravna svetovalka. Sama zase pravi, da rada potuje, saj se tako nauči in vidi vedno nekaj novega.
Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×