Sodne počitnice

Eva Langeršek | 15.07.2014

Sodstvo v Sloveniji za en mesec prekinja nenujne obveznosti. Če je vaša zadeva pred sodiščem, boste morali v večini primerov počakati na odločitev še en mesec.


Vir: judicialnominations.org

Kot vsako leto bodo slovenska sodišča tudi letos, na današnji dan, prekinila z delom. Na spletni strani Vrhovnega sodišča sporočajo, da se z 15. julijem pričnejo »sodne počitnice«, ki bodo trajale do 15. avgusta 2014.

V tem času sodišča sodnih pisanj ne vročajo, procesni roki pa ne tečejo. Če je bilo v tem obdobju vročeno sodno pisanje, začnejo teči procesni roki prvi naslednji dan, ko se iztečejo sodne počitnice.

Vlaganje zemljiškoknjižnih predlogov ter vlaganje predlogov za izvršbo preko COVLa bo potekalo nemoteno, vendar sklepi strankam ne bodo vročani (razen v zadevah zavarovanja). Čas uradnih ur na sodiščih ostaja nespremenjen.

Opravljali bodo le nujne zadeve

V času sodnih počitnic sodišča opravljajo naroke in odločajo samo v nujnih zadevah.

Med te sodijo:

  • 730
  • sodne počitnice, nujne zadeve, sodišče
Prikaži vse >
sestava in pregled pogodb

Pravna pomoč

Želite pravno pomoč hitro, enostavno in kar iz domačega naslonjača?

Pokličite naše svetovalce!

Prikaži vse >
pravnica Eva Langeršek
Eva Langeršek
pravna svetovalka
Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×