Subvencije za prevoze v šolo

Brina Zadravec | 02.09.2013

Vsak dan se mnogo mnogo dijakov in študentov poslužuje javnega prevoza zato, da lahko pridejo v izobraževalne ustanove, saj nekateri nimajo svojih avtomobilov ali pa nimajo izpita, ki je predpostavka zato, da se lahko nekdo sam vozi s svojim vozilom. Seveda pa vsaka vožnja z javnim prevozom tudi stane, prav zato pa imajo študentje in dijaki možnost subvencioniranja prevoza.


vir: arriva.si

Kdo lahko uveljavlja pravico do subvencije za prevoz? To so:

ki bivanji najmanj 2 kilometra od ustanove v kateri se izobražujejo. Prav tako pa so subvencionirane vozovnice namenjene naštetim skupinam, ki se vsak dan vozijo iz kraja bivanja v kraj v katerem se izobražujejo oziroma do izobraževalne enote.

Najpomembnejša novost, ki jo prinaša prenovljen zakon je to, da bodo upravičenci lahko kupovali tako letne, kot tudi polletne vozovnice. Kaj pa dejansko to pomeni? To se razlikuje za dijake in študente, v primeru, da si želi dijak kupiti polletno karto, lahko to stori za obdobje od 1.9. do 31.1. ali pa od 1.2. do 30.6. V primeru pa, da študentje kupijo polletno subvencionirano vozovnico pa le-ta velja v obdobje od 1.10 do 31.1. in od 1.2. do 30.6.

Seveda pa imajo tako dijaki, kotu tudi študentje možnost nakupa celoletne vozovnice za subvencioniranim prevozom. Za dijake je veljavnosti od 1.9. do 30.6. in za študente velja ta vozovnica od 1.10 do 30.6.

Upravičenci so subvencioniranega prevoza, morajo za pridobitev subvencije oddati vlogo. Tako da pri nakupu subvencionirane vozovnice, to vlogo oddajo pri izvajalcu medkrajevnega ali mestnega prevoza. Ta vloga mora biti potrjena s strani vzgojno-izobraževalni ali visokošolski zavod.

  • 764
  • subvencija, dijaki, ptudentje, prevoz
Prikaži vse >
sestava in pregled pogodb

Kadrovski paketi

Naročite kadrovsko-pravne dokumente, prilagojene potrebam vašega podjetja!

Kontaktirajte nas!

Prikaži vse >
pravnica Brina Zadravec
Brina Zadravec
je avtorica bloga in pravna svetovalka. Sama zase pravi, da rada potuje, saj se tako nauči in vidi vedno nekaj novega.
Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×