Učinki certifikata Družini prijazno podjetje

Eva Langeršek | 16.01.2014

Pridružite se več kot 160 slovenskim podjetjem in organizacijam, s preko 60.000 zaposlenimi, ki so že vključena v certificiranje Družini prijazno podjetje in pokažite družbeno odgovornost do svojih zaposlenih, pozivajo na spletni strani certifikatdpp.si

Kako uskladiti družinsko in službeno življenje? Zagotovo so zaposleni bolj sproščeni na delovnem mestu, če vedo, da so lahko njihove delovne in družinske obveznosti usklajene. So bolj mirni in zbrani na delovnem mestu, če so opravili in poskrbeli za vse družinske obveznosti.

Menite, da je to nemogoče?

Več kot 160 slovenskih podjetij se je zavezalo k omogočanju takega »načina življenja«, saj so pridobili certifikat Družini prijazno podjetje.


Vir: stage2planning.com

Kakšen je učinek pridobljenega certifikata?

Na spletni strani certifikatdpp.si pojasnjujejo, da ima pridobitev certifikata tako kratkoročne, predvsem pa dolgoročne učinke v podjetju, ki jih lahko opazimo na različnih nivojih:
- Vodstvo: ena izmed pozitivnih strani vpeljave certifikata je preizpraševanje vodstva oz. vodilnega managementa o njihovem načinu vodenja podjetja in s tem zaposlenih.  Z implementacijo ukrepov  vodstvo sporoča, da je zrelo za spremembe, inovacije, druge ali nove načine funkcioniranja, nova znanja.  Pripravljeno je na dodatno izobraževanje (vseživljenjsko učenje), ki jim razširi pogled in pokaže, da uspešnost podjetja leži v rokah vseh zaposlenih, ne le peščice.

-  Zaposleni: s certifikatom podjetje svojim zaposlenim med drugim sporoča, da jim ni vseeno za njih in za njihovo počutje na delu.  Posledično se poveča zadovoljstvo zaposlenih, s katerim je povezana tudi pripadnost podjetju ali organizaciji. Najpomembnejše pa je, da zaposleni lahko občuti, da je soustvarjalec uspeha podjetja.  Lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja prinese delo brez dodatnih skrbi in stresa, ki zveča motivacijo in produktivnost zaposlenih.

- Podjetje: na samo podjetje ima pridobitev certifikata in implementacija ukrepov pozitivne ekonomske učinke; večja je produktivnost, saj so zaposleni bolj mirni in zbrani na delovnem mestu, če so opravili in poskrbeli za vse družinske obveznosti. Podjetje pridobi na ugledu.

Sofinanciranje certifikata

Glede na to, da lahko pridobitev prevelik strošek za podjetje, njegovo pridobitev sofinancira Evropski socialni sklad. Javni poziv za sofinanciranje postopka pridobitve osnovnega certifikata Družini prijazno podjetje iz v letu 2014 objavil Ekvilib Inštitut, in sicer 27. januarja 2014.

  • 586
  • družini prijazno podjetje, učinki certifikata, sofinanciranje
Prikaži vse >
sestava in pregled pogodb

Sestava in pregled dokumentov

Potrebujete pogodbo, pritožbo ali kakšno drugo pravno listino? Vse vrste dokumentov sestavimo mi.

Kontaktirajte nas!

Prikaži vse >
pravnica Eva Langeršek
Eva Langeršek
pravna svetovalka
Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×