Vpogled v podatke o vozilu

Eva Langeršek | 23.10.2013

Se odločate za nakup rabljenega vozila? Menite, da vozilo ni tehnično brezhibno? Prepričajte se o resničnosti podatkov, ki jih navaja prodajalec, s pomočjo brezplačne storitve, ki jo ponuja državni portal e-uprava.


Vir: iloveindia.com

Nakup avtomobila je povezan s številnimi informacijami, zato lahko kupec hitro spregleda pomembne podatke, ki bi ga morda zanimali. Prav tako lahko kupec pozabi preveriti točnost informacij, ki jih navaja prodajalec.

Kje lahko na enem mestu preverite pomembne podatke o vozilu? Koliko oseb je že imelo vozilo v lasti? Je vozilo tehnično brezhibno? Ali je vozilo zavarovano?

Že od leta 2007 lahko na državnem portalu e-uprava dostopate do pomembnih informacij, ki se nanašajo na vozila. Storitev omogoča vpogled v podatke, ki se za določeno vozilo, registrirano v Sloveniji, hranijo v centralni Evidenci registriranih motornih in priklopnih vozil.

Katere podatke potrebujete za vpogled?

Za vpogled v podatke o vozilu sledite naslednjim navodilom:

- Storitev se nahaja na tej spletni strani.

- Izberite tip prometnega dovoljenja in vpišite številko. Podatke o številki prometnega dovoljenja najdete izpisane z rdečo barvo na prometnem dovoljenju spodaj.

- Vpišite še registrsko označbo vozila, ki ga iščete. Registrsko označbo vozila najdete na prvi strani prometnega dovoljenja ali pa na notranji strani prometnega dovoljenja v polju registrska označba vozila.

- Prepišite potrditveno številko.


Vir: 1300ccm.de

Kateri podatki se bodo izpisali?

Izpisali se bodo podatki kot so datum prve registracije vozila, država registracije, število različnih lastnikov, pri kateri zavarovalnici je vozilo zavarovano, številka zavarovalne police, zapisnik tehničnega pregleda, veljavnost prometnega dovoljena in druge koristne informacije, ki vam bodo olajšale nakup vozila.

  • 2861
  • vpogled v podatke vozila, nakup motornega vozila
Prikaži vse >
sestava in pregled pogodb

Pravna pomoč

Želite pravno pomoč hitro, enostavno in kar iz domačega naslonjača?

Pokličite naše svetovalce!

Prikaži vse >
pravnica Eva Langeršek
Eva Langeršek
pravna svetovalka
Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×