Izjava o zasebnosti

Spletni portal www.PravniNasvet.com (v nadaljevanju spletni portal) si prizadeva varovati zasebnost uporabnikov. Ta izjava o zasebnosti vsebuje določbe, kako spletni portal zbira in uporablja podatke. Z dostopom na spletni portal uporabniki soglašajo z načini zbiranja in uporabe podatkov, opisanimi v tej izjavi o zasebnosti.

Zbiranje osebnih podatkov

Za registracijo na spletni portal uporabnik potrebuje informacije, ki omogočajo osebno prepoznavo (osebne podatke) ali nam omogočajo, da se obrnemo na uporabnika glede izvedbe določene storitve ali transakcije, ki jo je le-ta zahteval, kot je na primer prejemanje informacij o storitvah, ki jih ponuja spletni portal, naročanje e-novic, sodelovanje v plačljivem mestu ali storitvi z omejenim dostopom, pri nakupu oziroma prenosu storitev. Osebni podatki, ki jih zbiramo, lahko obsegajo uporabnikovo ime, naziv, ime podjetja ali organizacije, e-poštni naslov, naslov stalnega oziroma začasnega prebivališča, sedež podjetja, informacije o delovnem mestu, informacije o uporabnikovem podjetju in podatke o kreditni kartici.

Spletni portal lahko zbira določene podatke o uporabnikovem obisku, kot so ime ponudnika internetnih storitev in naslov IP (Internet Protocol), preko katerega dostopa uporabnik do interneta, datum in uro, torej kdaj uporabnik dostopa do spletnega portala in internetni naslov spletne strani, neposredno s katere je uporabnik prišel na spletni portal. Ti podatki se uporabljajo za izboljšanje in skrbništvo spletnega portala ter analiziranje trendov oziroma podatkov. 

Svetujemo, da so uporabniki pri objavljanju e-poštnega naslova ali drugih osebnih podatkov v skupinah novic, klepetalnicah in drugih javnih forumih previdni, da se izognejo možnosti, da bi drugi za neprimerne ali zlonamerne namene zbirali in uporabili  uporabnikov e-poštni naslov ali druge osebne podatke.

Uporaba osebnih podatkov

Osebni podatki, zbrani na tem spletnem portalu, bodo uporabljeni za delovanje samega spletnega portala in za izvajanje storitev ali transakcij, ki jih je uporabnik zahteval ali dovolil. Za te namene lahko uporabimo osebne podatke, da se lahko uporabniku ponudijo učinkovitejše storitve, izboljšamo spletni portal ter da spletni portal postane preprostejši za uporabo tako, da se odpravi potreba po večkratnem vnašanju istih podatkov.

Uporabnikove osebne podatke lahko uporabimo, da mu ponudimo pomembne informacije o storitvah, ki jih uporablja, vključno z nujnimi posodobitvami in obvestili, prav tako pa tudi za obveščanje o drugih izdelkih in storitvah, ki so ali bodo na voljo na spletnem portalu. Če se naročijo na novice ali pristanejo na prejemanje reklamnih e-poštnih sporočil, lahko spletni portal uporabi prilagojene povezave ali podobne tehnologije za spremljanje e-poštnih povezav, ki jih klikne. Tako pridobljene podatke lahko povežemo z uporabnikovimi osebnimi podatki, da bi mu lahko ponudili bolj osredotočene e-poštne komunikacije ali informacije o nakupih. V vsakem e-poštnem sporočilu, ki ga pošljemo uporabniku, je povezava, ki omogoča ukinitev pošiljanja take vrste sporočil na njegov e-poštni naslov.

Nadzor osebnih podatkov

V kolikor ni drugače določeno, osebni podatki, ki jih posreduje uporabnik na spletnem portalu, brez njegovega dovoljenja ne bodo posredovani nobeni drugi fizični ali pravni osebi. Kot je opisano v naslednjem razdelku, ima uporabnik možnost dostopa do osebnih podatkov.
Spletni portal lahko občasno pošilja e-poštna sporočila, s katerimi uporabnike obvešča o tehničnih ali varnostnih težavah, povezanih s storitvami, ki jih je zahteval, ali s potrditvijo zahtevane storitve. Pri nekaterih storitvah je stik s strankami bistven del storitve. Pošiljanja takih obvestil uporabniki ne morejo preprečiti, ker menimo, da so bistven del storitve, ki so jo izbrali.

Dostop do osebnih podatkov

Osebne podatke, ki jih je uporabnik vnesel na spletni portal, si lahko ogleda v svojem profilu in jih uredi. 

Varnost osebnih podatkov

Spletni portal si prizadeva varovati osebne podatke uporabnikov. V ta namen se uporablja več varnostnih tehnologij in postopkov, ki pomagajo zaščititi osebne podatke pred nepooblaščenim dostopom, uporabo ali razkritjem. Poleg tega občutljive osebne podatke (na primer številke kreditnih kartic) pri pošiljanju po internetu zaščitimo z uporabo šifriranja, kakršen je protokol SSL (Secure Socket Layer).

Spletni portal ne prevzema nobene odgovornosti za razkritje osebnih ali drugih občutljivih podatkov, če do njih pride zaradi neustrezne strojne ali programske opreme na strani uporabnika. Vsak uporabnik je dolžan poskrbeti, da na delovni postaji, ki jo uporablja za dostop do spletnega portala in njegovih storitev, ni nameščene nobene škodljive programske opreme (kot npr. virusi ter t.i. mallware ali spyware).

Sprememba izjave o zasebnosti

Pridržujemo si pravico, da to izjavo o zasebnosti lahko občasno posodobimo. Ko se to opravi, se ustrezno spremeni tudi datum zadnje spremembe, prikazan na dnu izjave o zasebnosti. O pomembnih spremembah te izjave o zasebnosti se obvesti uporabnike bodisi z vidnim obvestilom na spletnem portalu bodisi z neposrednim obvestilom preko elektronske pošte.

Priporočamo, da si uporabniki spletnega portala občasno znova ogledajo to izjavo o zasebnosti, da bodo na tekočem o tem, kako spletni portal zaščititi osebne podatke, ki jih zbere. Nadaljnja uporaba tega spletnega portala predstavlja uporabnikovo soglasje s to izjavo o zasebnosti in morebitnimi njenimi posodobitvami.

 

Uporaba piškotkov

Spletno mesto v analitične namene uporablja piškotke, zato da lahko naše storitve nenehno izboljšujemo ter vam vedno ponujamo zanimive in aktualne vsebine.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta shranijo na vaš računalnik. Običajno so sestavljeni iz kombinacije črk in številk, ki jo prepozna le naš strežnik. S pomočjo piškotkov vas spletno mesto ob ponovnem obisku prepozna in tako omogoči tudi boljšo uporabniško izkušnjo.

Katere piškotke uporabljamo?

Uporabljamo piškotke za beleženje in analizo statistike obiskov in klikov na portalu. Za analitične namene uporabljamo orodje Google Analytics. Več podatkov o piškotkih storitve Google Analytics in zasebnosti.

Naziv piškotka Namen Trajanje
_utma statistike obiskov strani Google Analytics do 2 leti
_utmb statistike obiskov strani Google Analytics do pol ure
_utmc statistike obiskov strani Google Analytics sejni piškotek
_utmz statistike obiskov strani Google Analytics do 6 mesecev
cc_cookie_blocked shranjuje podatke o zavrnitvi uporabe piškotkov sejni piškotek
cc_cookie_accepted shranjuje podatke o privolitvi v uporabo piškotkov do 1 leta
_unam statistike obiskov strani Google Analytics do 10 mesecev
_utmt statistike obiskov strani Google Analytics do 1 leta
telefonska shranjuje podatek prikazane telefonske številke do 1 meseca

 

Nadzor nad piškotki

Svojo odločitev glede uporabe lahko kadarkoli spremenite.

Prav tako lahko uporabo piškotkov nadzorujete preko nastavitev v brskalniku. Vse piškotke pa lahko tudi kadarkoli pobrišete. Običajno okno za brisanje prikličete s kombinacijo tipk CTRL+SHIFT+DEL.

Nastavitve piškotkov

V kolikor želite spremeniti svojo odločitev o sprejetju piškotkov, lahko to storite na spodnji povezavi.

Želim da www.pravninasvet.com uporablja piškotke namenjene boljši uporabniški izkušnji.

Vprašanja in predlogi

V kolikor imate kakršna koli vprašanja ali predloge glede zbiranja, uporabe in razkrivanja osebnih podatkov, jih lahko posredujete na info@PravniNasvet.com.

 

Datum zadnje posodobitve: 16.11.2015
© 2015 Pravda d.o.o.

Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×