Kako poteka postopek uveljavljanja odškodnine?

Poškodovali ste se in želite prejeti pravično odškodnino. Za pomoč ste se obrnili na nas. Posredovali ste nam vso dokumentacijo, ki jo za vložitev odškodninskega zahtevka potrebujemo. Kaj pa sedaj?

Izvensodni postopek uveljavljanja odškodnine

Pravni strokovnjak, ki je zadolžen za vaš primer, prevzame in preuči celotno situacijo. Z vami se dogovarja po telefonu, e-pošti ali vas obišče pri vas doma. Glede na vse prejete informacije in dokumentacijo, sestavimo odškodninski zahtevek, ki ga posredujemo zavarovalnici oziroma drugi odgovorni osebi. 

Nato potekajo pogajanja, kjer skušamo doseči dogovor o višini odškodnine, ki je sprejemljiv tako za vas, kot za nasprotno stranko. 

Izvensodni odškodninski postopek obsega:

  • pravno-formalno pripravo odškodninskega zahtevka ter vložitev le-tega, 
  • sestavo in vložitev nasprotnih ponudb, pritožb, urgenc in ostalih dopisov,
  • pogajanja z zavezancem za izplačilo pravične in primerne denarne odškodnine,
  • posvetovanje s stranko glede poteka odškodninskega postopka in primernosti višine ponujenih poravnalnih zneskov,
  • podpis popolne ali delne poravnave v imenu in s soglasjem stranke.

 

Sodni postopek uveljavljanja odškodnine

Če zadeve ni moč rešiti sporazumno, oziroma če s ponujeno odškodnino niste zadovoljni, je naslednji korak vložitev tožbe.

Naš strokovnjak vam bo predstavil potek sodnega postopka, njegove prednosti in slabosti, možnosti za uspeh ter vam pojasnil, kakšni stroški nastanejo v sodnem postopku. Temu sledi ocena možnosti za uspeh, s čimer vas seznanimo in vam odgovorimo na vsa morebitna vprašanja v zvezi s samim postopkom. 

V primeru, da se odločite za tožbo, bomo za vas uredili vse potrebno na sodišču ter vas v sodnem postopku tudi zastopali, če boste tako želeli.

sestava in pregled pogodb

Pravna pomoč

Želite pravno pomoč hitro, enostavno in kar iz domačega naslonjača?

Pokličite naše svetovalce!

Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×