Pravni slovar

obvezna denarna dajatev, ki se pobira za blago, ki se uvaža na določeno carinsko območje izvaža iz njega ali se preko njega prevaža.
podlaga oziroma razlog, je neposredni cilj, ki ga stranke želijo doseči z pravnim poslom.
kontrola s strani delničarja, ki ima v lasti 100 odstotkov deleža osnovnega kapitala.
manj samostojnosti pri opravljanju poslov za organe, ki niso centralni. Ne centralni organi izvajajo naloge in navodila centralnih organov.
je ustanova, pristojna za izvajanje monetarne politike na določenem območju, na primer v državi ali skupnosti več držav v primeru Evropske Unije (zagotavljanje trdnosti nacionalne valute).
je poseben oddelek Okrajnega sodišča v Ljubljani, kamor se vlagajo samo izvršbe, ki potekajo na podlagi verodostojne listine. Na COVL se avtomatsko obdelujejo vsi predlogi za izvršbo. Predloge je potrebno elektronsko ali pisno vlagati na za to posebej predpisanih obrazcih.
potrdilo o obstoju neke pravice, v večini premoženjskih pravic.
pogodba s katero prenese upnik terjatev na drugega upnika (cesija v zavarovanje, cesija v izpolnitev, inkaso cesija).
je oseba, ki ni del oboroženih enot države. Izvzet iz bojevanja v vojni.
delitev stvari v solastništvu s tem, da se stvar proda in izkupiček razdeli med solastnike.

je celota ukrepov in dejavnosti državnih organov, organov lokalne samouprave, gospodarskih družb, zavodov in drugih organizacij ter državljanov in državljank, s katerimi se z nevojaškimi sredstvi in načini podpira in dopolnjuje vojaška obramba države, zagotavlja delovanje oblasti ter preskrba, zaščita in preživetje prebivalstva v vojnem stanju.

sestava in pregled pogodb

Prometni prekrški

Menite, da ste prejeli kazen za prekršek, ki ga niste storili? Vse v zvezi s prometnimi prekrški.

Pokličite naše svetovalce!

Prikaži vse >
Oškodninski zahtevki - tv oglas
Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×