Pravni slovar

je zastavna pravica na nepremičninah za zagotovitev poplačila obveznosti iz pogodbe, če ob zapadlosti ne bi bila izpolnjena. Hipoteka se vpiše v zemljiško knjigo.
znanstvena predpostavka, ki služi za pojasnjevanje nekega pojava, ki ga je potrebno šele preveriti in dokazati.
je predpostavka, ki opisuje in opredeljuje okoliščine in dogodke in je za določitev dejanskega stanja.
odrejena s strani sodišča in gre za iskanje točno določenih predmetov, ki so bili uporabljeni za kaznivo dejanje, ki so bili z le-tem pridobljeni ali so posledica kaznivega dejanja.
je tista služnost, katere izvrševanje predpostavlja obstoj stavbe na služečem zemljišču.
je ukrep pri katerem se obdolženec ne sme oddaljiti od poslopja kjer biva in je za zagotovitev obdolženčeve navzočnosti, uspešno izvedbo kazenskega postopka in odpravo ponovitvene nevarnosti.
koncernska oblika povezanih družb, v okviru katere ima holding družba v lasti večino deležev pravno samostojnih družb in opravlja predvsem dejavnost ustanavljanja, financiranja in upravljanja teh družb.
posebna vrsta denarnega depozita. Sprejmejo ga lahko samo banke s polno licenco. Pridobljena hranilna knjižica in vpisi vanjo so dokaz za razmerje med strankama.
zanemarjanje tiste pazljivosti, ki jo lahko pričakujemo od vsakega človeka.
sestava in pregled pogodb

Prometni prekrški

Menite, da ste prejeli kazen za prekršek, ki ga niste storili? Vse v zvezi s prometnimi prekrški.

Pokličite naše svetovalce!

Prikaži vse >
Oškodninski zahtevki - tv oglas
Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×