Prevajanje pravnih besedil vseh vrst za podjetja in fizične osebe

Prevajanje pogodb, aktov, uradnih listin ter drugih pravnih besedil je izjemno specifično delo, ki zahteva temeljito poznavanje pravnega izrazoslovja tako v izhodiščnem kot tudi v ciljnem jeziku.

Prevod pravnih besedil ne dopušča nejasnosti ali dvoumja, hkrati pa zahteva več kot le prevod besede v drugi jezik, saj mora prevodna ustreznica v celoti odgovarjati specifičnemu pomenu pravnega izraza. Kakršnakoli odstopanja od teh zahtev lahko resno vplivajo na pomen prevedenega dokumenta in tako oškodujejo stranko.

Pri nas se zavedamo pomembnosti visoke strokovnosti prevoda pravnega besedila. Da bi se zagotovila najvišja strokovnost, pri prevodu besedil sodelujejo tako prevajalci kot tudi pravniki, kar zagotavlja kakovosten, strokoven ter hiter prevod.

Naša stalna ponudba obsega prevajanje pravnih, gospodarskih, poslovnih in promocijskih besedil iz slovenskega v angleški in nemški jezik ter obratno. Za prevajanje v ostale evropske in druge jezike se s stranko dogovarjamo individualno.

Prevajamo naslednje vrste besedil:

  • pogodbe (najemniške, kupoprodajne, darilne itd.),
  • uradne listine,
  • statute,
  • patente in potrdila,
  • poročila podjetij,
  • pooblastila,
  • zapisnike,
  • pisma o namerah,
  • pritožbe,
  • sodne akte ipd.

 

Seveda se pri samem prevodu zavedamo diskretnosti, ki je pogojena z besedili določene narave, zato pri vseh prevodih striktno upoštevamo načelo varovanja podatkov.

Cena storitev

Prevod ene strani besedila (pri čemer ena stran znaša 1500 znakov brez presledkov) se giblje med 20€ in 25€, odvisno od tipa prevajanega besedila. Besedila, ki obsegajo do 6 strani, vam prevedemo do naslednjega dne, za morebitne nujne ali obsežnejše prevode pa se lahko dogovorimo tudi drugače.

Pomembna prednost našega podjetja je neposreden stik z vami, brez vmesnega posrednika. Namesto da prevajanje vaših dokumentov prepuščate dragim agencijam, dovolite, da se jim posvetijo ljudje z ustrezno strokovno podkovanostjo in doslednim profesionalnim odnosom, ki zagotavljajo najvišjo kakovost prevoda, poznajo razlike med domačim in tujimi pravnimi sistemi ter so morebiti tudi že seznanjeni z vašo pravno situacijo. Naj vas razbremenimo še ene skrbi in poskrbimo, da boste nemoteno in brez zapletov poslovali in sodelovali s svojimi tujimi partnerji.

Pišite nam na naš elektronski naslov info@pravninasvet.com ali nas pokličite po telefonu 040 77 77 50.

sestava in pregled pogodb

Sestava in pregled dokumentov

Potrebujete pogodbo, pritožbo ali kakšno drugo pravno listino? Vse vrste dokumentov sestavimo mi.

Kontaktirajte nas!

Prijava na eNovice
Registracija uporabnika
Že imate uporabniški račun? Prijavite se.
Prosimo, prepišite znake v desno polje:
Polja, označena z *, so obvezna.
Z registracijo se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. .Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis lectus eget quam commodo quis suscipit lacus congue. Donec eget lacus ac velit cursus rutrum. Donec et ultricies felis. Nunc vitae leo vitae turpis imperdiet posuere eu id elit. Nullam pretium dapibus sem, vitae elementum arcu condimentum vitae. ×
Prijava
Še nimate računa?
Pozabili geslo? ×
Pozabljeno geslo

Če ste pozabili geslo, vnesite vašo uporabniško ime ali e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali. Na vaš e-naslov vam bomo posredovali prijavne podatke.

Uporabniško ime oz. e-naslov ne obstaja! Geslo je bilo posredovano na metka@...
×